У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт №3860, який має на меті запровадити в країні офіційну електронну пошту для фізичних та юридичних осіб.

Про це повідомили в Міністерстві цифрової трансформації України.

Так, даний закон передбачає отримання офіційних електронних адрес компаніями, установами, товариствами й фізичними особами-підприємцями під час реєстрації чи зміни відомостей, зокрема, і фізичними особами — під час оформлення паспорта, його обміну.

"Листи та повідомлення, надіслані на офіційну електронну адресу, вважатимуться такими, що надіслані та офіційно вручені, та не потребуватимуть додаткового документального підтвердження їх направлення тощо", — йдеться в повідомлені.

Мінцифри хоче запровадити офіційний імейл для людей і компаній

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Відзначається, що офіційний мейл буде складатись з ідентифікатора, позначки "@" та доменного імені. Ідентифікатором для юридичних осіб пропонується визначити код згідно з ЄДР, для фізичних осіб-підприємців — реєстраційний номер картки платників податків.

Водночас така пошта буде реєструватися в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців, громадських формувань та в Єдиному державному демографічному реєстрі.

Відомство сподівається, що проєкт закону удосконалить процес реєстрації юридичних осіб і створить сприятливі умови для ведення бізнесу в Україні, а також "спростить спілкування між громадянами, бізнесом та державою".

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, депутати придумали, як покарати за борги по комуналці.

Як повідомляв Знай. ua, хакер з Полтави зламав водоканал і списав борги за комуналку.

Також Знай. ua писав, що в Україні визначилися, як боротися з боржниками комуналки.