Державне підприємство поштового зв'язку "Укрпошта" закупила 400 пістолетів. Як пояснили в компанії, зброю придбали для проєкту пересувних відділень.

“Укрпошта” провела закупівлю пістолетів для шести областей, де буде 500 маршрутів пересувних відділень. Зброю видаватимуть водіям-супроводжувачам. Про це заявила пресслужба компанії.

Тендер на забезпечення компанії пістолетами провели через систему електронних закупівель Prozorro й тепер “Укрпошта” очікує на їхню поставку.

За словами представників компанії, пістолетами будуть користуватися водії-супроводжувачі, на яких покладатиметься обов’язок із захисту матеріальних і грошових цінностей.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

У той же час зазначається, що закупівля зброї не пов’язана із можливим отриманням права “Укрпоштою” на роботу як банківської установи.

Крім того, перед отриманням зброї працівники повинні будуть пройти медичне і психіатричне обстеження, отримати допуск у дільничного, пройти навчання з користування зброєю та скласти іспит. У компанії додали, що вони також провели тендер на закупівлю 500 бронежилетів для своїх співробітників.

Нагадаємо, нещодавно на Полтавщині стався збройний напад на автомобіль "Укрпошти".

Зловмисники підірвали автівку, через що двоє працівників отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості, а з машини зникли понад 2,75 млн грн.

Пізніше правоохоронці затримали чотирьох підозрюваних у злочині. За даними слідства, чоловіки продумали вчинення нападу заздалегідь і підготувалися до цього. Зокрема, на дачі одного з них було виявлено викрадену табельну зброю охоронця та понад 2 млн грн.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, На Полтавщині підірвали машину інкасаторів "Укрпошти"

Як повідомляв портал Знай.ua, "Укрпошта" може стати банком

Також Знай.ua писав, українці показали інноваційний спосіб завантаження ваших дорогоцінних відправлень "Укрпоштою".