Українські синоптики повідомили, що останній місяць літа - серпень цьогоріч буде спекотним. Щоправда, мешканцям держави не варто хвилюватися, адже також очікуються численні опади.

Читайте Знай в Google News!

Відповідний прогноз оприлюднили сайті Укргідрометцентру.

Як відзначається, середня серпнева температура передбачається на рівні 19-24° тепла (в горах 16-17° тепла), що на 1-2° вище середніх багаторічних значень. Водночас зазначається, що місячна кількість опадів очікується в межах середніх значень: 33-84 мм, в Карпатах до 122 мм.

Спека, фото Pxhere
Спека, фото Pxhere

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

Також, що українців чекають опади та висока температура в серпні, підтвердив і начальник відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Владислав Білик:

"Опади будуть у межах норми. Температура буде вище норми на 1-2°, а це значить, що місяць буде спекотним. Однак, аномально холодної, або аномальної спекотної погоди не прогнозується. Коливання температури буде, але незначне. Суттєво серпень цього року не відрізнятиметься від попередніх".

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, синоптик розповіла, у які області України 25 липня циклон прижене проливні дощі та грози.

Як повідомляв портал Знай.uа, у серпні прийде справжня літня погода з гарячими температурами. Такий прогноз погоди на це літо склав народний синоптик Леонід Горбань.

Також портал Знай.uа писав, що кліматологи б'ють на сполох: погода до кінця 2020 в Україні обернеться катастрофою.