В Україні триває адаптивний карантин, а значить, все ще діє масковий режим. Без захисної маски в громадському місці, до яких відносяться і мережі супермаркетів, робити нічого. Без неї до магазину ще пустять, та й то не до кожного, а ось обслуговувати на касі точно не будуть. Осібно стоїть АТБ, де придумали цікавий хід – можна ходити по залу без маски, але якщо її немає, її доведеться придбати прямо там же на касі.

Однак далеко не всім хочеться платити додаткові гроші за маску, нехай вона й стала багаторазовою (що, до речі, шкідливо у медичному плані), тому покупці хитрують. Молоді люди викручуються, пов'язуючи на обличчя бандани та хустки. Старіше покоління, як виявилося, теж недалеко від них пішло.

Так, у Мелітополі в одному з супермаркетів АТБ пенсіонерка, щоб не витрачати зайвий раз гроші, пов'язала на обличчя ерзац-маску з поліетиленового кулька. Варто сказати, що продавці поставилися до вчинку бабусі з розумінням і спокійно обслужили її на касі.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Нагадаємо, адаптивний карантин у країні, згідно з розпорядженням Кабінету міністрів України, що діє до 31 серпня. Одна з обов'язкових умов – дотримання масочного режиму в місцях скупчення людей. За появу в громадському місці без маски можна заробити штраф – від 17 до 34 тисяч гривень. Причому покарання поширюється не тільки на відвідувача, але і на адміністрацію торгової точки.

Раніше портал «Знай.uа» писав про те, що Тести на covid-19 дають збій, МОЗ б'є тривогу: "Коли береться мазок..."

Також портал «Знай.uа» писав Безробіття після карантину: українцям склали список найбільш популярних вакансій

Також портал «Знай.uа» писав, що Замучена карантином Валевська прорвалася до фанатів: "Прямо зараз"