Міністерство охорони здоров'я України оновило список країн "червоної" і "зеленої" зон у зв'язку з пандемією коронавірусу.

Інформацію станом на 27 липня опублікували на сайті відомства.

Так, згідно з оприлюдненою інформацією, в "червону" зону знову потрапили Албанія і Болгарія – одні з небагатьох країн, куди раніше могли безперешкодно полетіти українці без подальшого дотримання режиму 14-денної самоізоляції. Там же перебуває й Чорногорія.

Водночас у "зеленій зоні" залишаються Єгипет, Туреччина і Хорватія.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Нагадуємо, що громадяни, які приїздять із країн "червоної зони" в Україну, повинні проходити обсервацію 14 днів.

Кабінет Міністрів своїм рішенням дозволив припиняти режим самоізоляції чи обсервації тим, хто в'їжджає на територію України з "червоної зони" країн за умови, якщо вони зроблять тест на COVID-19 методом ПЛР після перетину державного кордону і матимуть негативний результат.

Із країн "зеленої" зони – без обмежень. Для в'їзду в Україну іноземним громадянам необхідний страховий поліс, що покриває витрати на COVID-19 і обсервацію.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, 11 днів тому Україна оновила червоний список країн відповідно до змін у критеріях поділу на "червону" і "зелену" зони, запроваджених урядом

Як повідомляв портал Знай.ua, Україна знову не потрапила до списку країн, яким дозволено в'їзд до ЄС.

Також Знай.ua писав, МОЗ поділило світ на "червоне" та "зелене" - як зміниться життя українців у посткарантинний час