Міністерство охорони здоров'я оновило список країн "червоної" зони, скоротивши його на кілька країн. Оновлення пов'язано зі збільшенням критерію кількості активних хворих на 100 тисяч населення.

Міністерство охорони здоров'я України оновило списки країн "червоної" та "зеленої" зон щодо поширення коронавірусної інфекції. Про це інформує пресслужба Державного агентства розвитку туризму України

Списки оновили відповідно до змін у критеріях поділу, запроваджених урядом - Кабмін збільшив критерій з 40 до 55 активних хворих на covid-19 на 100 тисяч населення.

Таким чином Україна скоротила список країн "червоної зони", по прибуттю з яких необхідно проходити обсервацію чи здавати тести на коронавірус. Зокрема, з цього списку виключені популярні курортні напрямки - Албанія, Єгипет і Болгарія.

Оновлені списки опубліковані на сайті Міністерства охорони здоров'я України.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

За станом на 17 липня в "червоний список" входять близько 50 країн, у тому числі, Ізраїль, Росія, Молдова, Франція, ОАЕ, Білорусь, США, Мексика та інші.

При цьому порівняно з попередніми списками цю зону покинули Албанія, Єгипет і Болгарія. Це означає, що по прибуттю з цих країн не потрібно проходити обсервацію або здавати тест для дострокового виходу з неї.

Крім того, до "зеленого списку" увійшли популярні серед українців Хорватія, Чехія, Польща, Греція, Італія, Туреччина і низка інших країн.

Зазначимо, з усіх країн Європейського союзу на сьогодні свої кордони для громадян України відкрили тільки Хорватія і Болгарія.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Україні хочуть переглянути критерій для країн "червоної" зони

Як повідомляв портал Знай.ua, Україна знову не потрапила до списку країн, яким дозволено в'їзд до ЄС.

У порівнянні з попереднім списком від 30 червня, з нього зникли Чорногорія і Сербія - їхні туристи наразі не зможуть вільно потрапити до країн ЄС.

Також Знай.ua писав, МОЗ поділило світ на "червоне" та "зелене" - як зміниться життя українців у посткарантинний час