Легендарний лікар Мохаммед Машаллі помер в мухафазі Гарбія, північний Каїр на 77-му році життя ''лікар бідних" , повідомив офіційний представник його сім'ї у facebook.

Скріншот повідомлення
Скріншот повідомлення

"Сьогодні майже в тиші помер гігант нашого часу. Його звали Мохамед Машаллі, але всі знали його просто як "Доктор бідних", - йдеться у повідомленні.

Він народився 76 років тому в єгипетському селі Дхр аль-Темса, перш ніж переїхати разом з батьком вчителем в мухафазі Гарбія, північний Каїр.

Лікар бідних, фото facebook
Лікар бідних, фото facebook

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня
Показати ще

В 1967 році закінчив медичний заклад, спеціалізується на педіатрії, в 1975 році. Він відкрив двері своєї приватної клініки для бідних людей по всьому регіону, лікував менше долара (або часто навіть безкоштовно) десятки тисяч дітей, які інакше не мали би доступу до самої елементарної медичної допомоги. Деякі з них навіть ліки купували за його рахунок.

Майже півстоліття він продовжував працювати по десять годин у день, без машини або мобільного телефону, в напівбідності, рухаючись пішки між будинком і поліклінікою.

Одного разу багатий арабський шейх, що довідався про його історію, запропонував йому багате пожертвування і машину. Він тільки прийняв гроші, які повністю витратив на придбання матеріалів і медичних інструментів для своїх пацієнтів.

Незважаючи на те, що він був на пенсії довгий час, він ніколи не переставав робити свої знання доступними на користь останніх, будь-якої етнічної приналежності або релігії. До останнього дня.
Він пішов сьогодні, 76, після цілого існування, присвяченого іншим.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Померла відома актриса Галін Горг – зірка "Ксени: принцеса-воїн" та "Твін Пікс"

Як повідомляв портал "Знай.ua" Геніальний актор Олександр Домогаров перетворився на вірного путінського пса: "Їдьте і не тявкайте"

Також "Знай.ua" писав, що Зірки культової "Бригади", які більше не вийдуть на сцену: життя закінчуються, а ролі — назавжди