У липні городники вже щосили збирають урожай огірків, солять їх і роблять салати. Проте досвідчені дачники знають секрети, завдяки яким кущі будуть плодити до самих заморозків. Слід пам'ятати, що догляд за огірками у липні та серпні відрізняється.

Правилами догляду за овочами, про які знає не кожен, ділиться "Ранок.ру". В середині літа ґрунтові огірки потребують частого поливу, а тепличні треба регулярно провітрювати. Поливати овочі потрібно теплою водою. Якщо поливаєте огірки вранці, то краще робити це під корінь, а якщо ввечері – по листю. Важливо, щоб коренева шийка овоча залишалася сухою.

Огірки, скріншот: YouTube
Огірки, скріншот: YouTube

У липні можна підгодовувати огірки калієм і фосфором — це допоможе рослині в боротьбі з хворобами і шкідниками. Розведіть 1 ст. л. нітрофоски у 10 л води. Такий розчин використовують під час першої підгодівлі. Через півтори – два тижні у розчин варто додати 0,5 коров'яку і 1 ст. л. сульфату калію. Третя підгодівля буде в серпні. Як добриво у цей період можна використати молочну сироватку, розведену у воді в пропорції 1:3. Або ж додати в 10 л води 1 ст. л. суперфосфату і 1 ст. л. сірчанокислого калію.

Щоб захистити рослину від хвороб, можна використовувати йод і молоко. Спеціальний розчин складається з 1 частини молока, 8 – 9 частин води і 4 крапель йоду на 1 л суміші. Обприскувати слід приблизно один раз в тиждень. Також відмінно підійдуть перевірені часом препарати – "Споробактерин", "Бактофіт".

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Для мульчування овочів відмінно підійде трава, яка залишилася після скошування. При розпушуванні ґрунту необхідно дотримуватися граничну обережність. Збирати огірки краще кожні два дні, щоб вони не переростали. При видаленні плода необхідно захоплювати плодоніжку. У жодному разі не можна перевертати батоги при зборі огірків. У серпні важливо видаляти пошкоджене і засохле листя.

Вирощування огірків, скріншот: YouTube
Вирощування огірків, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, проти шкідників та хвороб — як підживлювати рослини добривом з цибулевого лушпиння. Як приготувати безпечну альтернативу токсичним пестицидам

Як повідомляв портал "Знай.uа", щоб грядка не пустувала — що посадити на городі після часнику і цибулі у липні-серпні

Також Знай.uа" писав, шкідники забудуть дорогу на ваші грядки, а врожай приємно здивує – ці секрети знає не кожен городник. Корисні поради для городників та садівників