В основній сесії ЗНО в 2020 році взяли участь понад 379 тисяч людей. На відмінно її вдалося здати 447 учасникам. Про це повідомило Міністерство освіти і науки України під час прес-брифінгу.

"Кількість осіб, які набрали максимальний тестовий бал і отримали оцінку 200 балів цього року, – 447, це більше на 63%, ніж у минулому. Найбільше "відмінників" з математики – 142 людини. На другому місці – англійську мову, 84. Кількість учасників, які отримали найвищий бал з фізики, – 60, тоді як торік їх було тільки четверо. Крім того, один з учасників – учень звичайної сільської школи – набрав рекордну кількість балів по чотирьох предметів: українська мова та література – 200 балів, математика – 200 балів, англійська мова – 199 балів, фізика – 196 балів. Ми вітаємо всіх відмінників", – повідомив т. в. о. міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Всі тестування проходили без суттєвих порушень та із встановленням правил епідеміологічної безпеки.

Учасники мали можливість здати тести з 4 предметів, з яких два були обов'язковими, а два – на вибір. Серед обов'язкових українська мова і література та історія України або математика. На вибір учні могли здати біологію, географію, фізику, хімію, англійська, іспанська, німецька, французька мови.

"Традиційно найпопулярнішими навчальними предметами стали українська мова та література, історія України та математика. Також у цьому році учасники активно вибирали географію, англійська мова та біологію. Менше зареєстрованих було з фізики, хімії, іспанської, німецької та французької мов", – сказав Шкарлет.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Нагадаємо, в Україні стартувала додаткова сесія ЗНО, опубліковані дати і список предметів.

Як повідомляв Знай. ua, як потрібно здавати ЗНО на 200 балів, розумникам аплодує вся Україна.

Також Знай. ua писав, що навчальний рік 2020, коли почнеться і що говорять у Кабміні.