1 серпня розпочнеться реєстрація електронних кабінетів для абітурієнтів. У 2020 році на них чекає чимало нововведень, про які важливо знати. Про це розповіла директорка Державного підприємства "Інфоресурс", передає "Освитория".

Вперше на сайті з'явиться можливість створити два окремих електронних кабінету.

Перший кабінет необхідний для вступу з сертифікатом ЗНО на основі повної середньої освіти.

Другий кабінет надходження з сертифікатом ЄВІ/ЕФВВ на основі вищої освіти, тобто диплома бакалавра, спеціаліста або магістра.

абітурієнти, фото: Уніан
абітурієнти, фото: Уніан

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Це нововведення стало можливим в цьому році, можна подавати електронні заяви не тільки абітурієнтам після 11 класу, але і тим, хто вступає на магістратуру.

В 2020 році змінилося кількість можливих заяв на різні спеціальності. Так, тепер абітурієнт має право подати 5 заяв на 5 спеціальностей, замість 7 заяв на 4 спеціальності, як це було в 2019 році. Кількість заяв на контракт залишилося без змін.

В цьому році встановлено мінімальний конкурсний бал для отримання вищої освіти на бюджет — не менше 125 балів.

Оригінали документів можна подавати очно, поштою або на e-mail

Раніше оригінали документів можна було подавати лише особисто. Зараз ця опція — зручніше: можна відправити їх поштою або електронною поштою (сканкопії з накладенням КЕП). Відповідно, оригінали документів вступник повинен надати до початку навчання.

Абітурієнти, скріншот: YouTube
Абітурієнти, скріншот: YouTube

е-кабінетах додано подкаст, який полегшить роботу

У цьому подкасті надходять знайдуть роз'яснення та корисну інформацію, яка допоможе швидко зорієнтуватися в роботі сервісу. Раніше цю інформацію потрібно було шукати на різних ресурсах, а зараз все в одному місці.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Україні стартувала додаткова сесія ЗНО, опубліковані дати і список предметів.

Як повідомляв Знай. ua, вступ 2020, детальна інструкція українському абітурієнту, як стати студентом.

Також Знай. ua писав, що названий мінімальний бал ЗНО для вступу у ВУЗ, нижче хіба що на контракт.