Коронакриза відпустить Європу набагато раніше і швидше, ніж Україну. Найсильніші економіки світу почнуть відновлення після пандемії коронавірусу і в них це вдасться найшвидше.

Про це в коментарі ГолосUA повідомив економіст Олег Пендзин. За його словами, американці три трильйони доларів влили в свою економіку, і в першу чергу в споживче кредитування.

Читайте Знай в Google News!

"У США продовжувати кредитувати попит в обов'язковому порядку. Для цього вони і йдуть на кількісне пом'якшення. Європейці - 1,7 трильйонів євро. При цьому, 750 мільярдів євро є прямими субсидіями споживчому кредитуванню", - заявив економіст.

Коронавірус, фото: Getty Images
Коронавірус, фото: Getty Images

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

За словами експерта, ці країни розглядають можливість зростання своїх економік через споживче кредитування. Там фінустанови ризикуватимуть, але не настільки, як в Україні, адже європейці мають стабільно високі доходи.

"Що стосується можливості у людей повертати кредити, то, по-перше, у них досить високий рівень доходів. Хоча, звичайно, банки все одно піддаються ризикам. В Україні, на відміну від них, проблема в дорожнечі кредитів. Що стосується боргів, то наприклад, у Японії він становить 250% ВВП. І у них все в порядку. А ми при 60% задихаємося. Причина в вартості кредитування. Економіки світових країн будуть відновлюватися. А ось якими темпами - залежить від тривалості коронакризи включно. Але вже зрозуміло, що Європа відновиться набагато раніше і швидше, ніж Україна", - зазначив він.

Цікаво, що обвал демонструє, що економіка США буде відновлюватися повільніше, ніж в інших країнах, влада яких краще впоралися зі своєю роботою, - наприклад, в зоні євро.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, чи потрібно школярам купувати маски і антисептики за власні гроші? У МОН дали відповідь.

Як повідомляв Знай.uа навчальний рік 2020: коли почнеться і що говорять у Кабміні.

Знай.uа писав, Зеленський пообіцяв роздобути засіб від пандемії для України.