Для гарного і якісного розвитку рослин потрібні всі наявні мінеральні елементи. Однак серед них необхідно виділити азот, який використовується для утворення зелені і потрібен для рослин з початку вегетаційного періоду. Ще калій, адже він підвищує стійкість культурних рослин до збудників захворювань і сприяє їх активному росту.

Кальцій сприяє регуляції кислотності грунту, а фосфор покращує формування квітки, зав'язі - він важливий плодовим культурам, наприклад, томатів, огірків і інших овочів.

Добриво, фото: OBI
Добриво, фото: OBI

На розвиток рослин позначаються і нестача мінеральних речовин, і їх надлишок. Буде потрібний чіткий підбір оптимальних пропорцій усіх поживних речовин в грунті і культури згодом зможуть дати хороший урожай. Мікроелементи також важливі для нормального розвитку рослин. Незважаючи на їх малу кількість в грунті, вони не менш важливі, ніж макроелементи.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Нагадаємо, досвідчені дачники знають секрети, завдяки яким кущі будуть плодоносити до самих заморозків. Слід пам'ятати, що догляд за огірками в липні і серпні відрізняється.

Як повідомляв "Знай.uа", урожай-хохотунчик: на Одещині випадково виявили плантацію конопель на 40 мільйонів. За інформацією Госпогранслуби, садівники ретельно продумали розташування свого "господарства" - між озерними каналами, куди складно дістатися.

Знай.uа писав про збільшення зав'язі на рослинах в саду і на городі: як правильно використовувати бор. Зокрема, зазначається, що коли рослини почнуть набирати колір, за той час коли вони цвітуть, треба встигнути обприскати просто за кольорами. Такий метод однаково добре підійде для квітів, яблунь, вишень, помідорів, огірків та інших рослин.