Магнітні бурі у серпні можуть добряче погіршити самопочуття людей на два великих свята. Фахівці попереджають, що погіршення геомагнітної обстановки буде тривати хвилями, тривалістю по кілька днів кожна.

Читайте Знай в Google News!

Згідно з інформацією Лабораторії рентгенівської астрономії сонця ФІАН, сильний спалах очікується у вівторок, 4 серпня. Наступний магнітний удар накриє Землю в кінці місяця – 24 і 25 серпня, тобто на День Незалежності в Україні. Хвилі різної інтенсивності будуть відчуватися до 29 серпня. Також очікується невелика буря 10 серпня - вона може теж позначитися на самопочутті.

Магнітні бурі, скріншот: YouTube
Магнітні бурі, скріншот: YouTube

Слід готуватися до того, що напружена геомагнітна обстановка може спровокувати головні болі, сонливість, роздратування, загальне погіршення самопочуття.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

За рекомендацією фахівців у дні магнітних бур слід знизити фізичну активність і навантаження, постаратися більше відпочивати. По можливості потрібно виключити стресові ситуації, нормально виспатися, дотримуватися здорового раціону харчування, вживати багато води.

Метеочутливим людям не рекомендується вирушати в далекі поїздки й перевантажувати себе емоційно і фізично. Людям з хронічними захворюваннями потрібно більше часу приділити відпочинку, прогулянкам на свіжому повітрі. Рекомендується напоготові під рукою тримати необхідні ліки та при необхідності зв'язатися з лікарем.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в РНБО хочуть екстрадувати з Білорусі в Україну найманців "Вагнера": "Плацдарм для дій проти нашої країни"

Як повідомляв портал "Знай.uа", Мандзій розповіла, яким буде навчання у школах з вересня: "зелені уроки" та маски на перервах

Також Знай.uа" писав, українські міста бунтують проти посилення карантину — яка ситуація в червоних зонах