Вибух у Бейруті, який зруйнував ледь не півміста, прирівнюють до землетрусу магнітудою 4,5 бала. Вибухова хвиля вибила вікна і змусила здригнутися будівлі в радіусі до десяти кілометрів.

Читайте Знай в Google News!

Очевидці показали відео, як люди в будинках, офісах, магазинах та церквах зустріли страшне лихо. Також стало відомо, що відбувається в місті на наступний день після вибуху.

Вибух в Бейруті, фото: youtube
Вибух в Бейруті, фото: youtube

На відео нижче видно, як люди в офісах готуються закінчувати робочий день, домогосподарки займаються прибиранням в домі грають діти. І раптом відчувається незначний поштовх, який насторожує, але не лякає. А потім вибуховою хвилею зносить вікна та двері. Люди в паніці тікали і ховалися під столи.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Ще на одному відео - церква і священик, який спокійно служить вечірній молебень. Але в один момент вітражі починають падати на голову.

На кадрах відео, знятому вранці, 5 серпня, видно, що пожежа продовжується, в місті не вщухає виття сирен, над будинком стоїть сірий зміг, вікна у висотках повністю зруйновані.

Однією з основних версій потужного вибуху на даний момент вважається детонація 2700 тонн конфіскованої аміачної селітри. Речовина зберігалося на складі протягом декількох років. Причиною детонації могли стати зварювальні роботи або ж коротке замикання.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше