Малину цінують за смакові, харчові й лікувальні властивості. В її плодах містяться цукри (до 10%), органічні кислоти, солі фосфору, заліза, кальцію, магнію, пектин, дубильні речовини, вітаміни С (30–60 мг%), В1, В2, D, Е, Р-активні речовини, ефірні олії, антибіотики та саліцилова кислота, чим зумовлене використання ягід малини для зниження температури під час застудних захворювань.

Про головні правила догляду за малиною розповідає Телеграм-канал "Дневник дачника".

Вирощування малини, скріншот з відео
Вирощування малини, скріншот з відео

7 головних правил по догляду за малиною

  1. Не саджайте малину в тіні.
  2. Кущі малини треба проріджувати в червні, поки немає стиглих ягід і зелена поросль малини ще не дуже велика. У кожному кущі слід залишати по 2 молодих пагони, які найбільш врожайні.
  3. В середині липня зріжте кущам верхівки на 10-15 см.
  4. Ранньою весною під кожен кущ висипайте по відру перегною. Він не дає землі пересихати. Підгодівля просто необхідна, адже за літо малина повинна вигнати особливо потужні стебла!
  5. Восени після вирізки стебел, які вже дали плоди, підсипте під кожен кущ ще по пів відра перегною з додаванням 0,5 склянки суперфосфату.
  6. Малина - дуже ніжна рослина, тому підв'язуйте стебла до шпалери. Оскільки вітер сильно качає кущі, то ніжні бічні гілочки ламаються, особливо коли вони навантажені ягодами.
  7. Садіть тільки здорові рослини місцевих сортів. При гарному догляді урожай буде завжди відмінний.

Вирощування малини, скріншот з відео
Вирощування малини, скріншот з відео

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Нагадаємо, проти шкідників та хвороб — як підживлювати рослини добривом з цибулевого лушпиння. Як приготувати безпечну альтернативу токсичним пестицидам

Як повідомляв портал "Знай.uа", як отримати гарний врожай помідорів без розсади – два способи культивувати насіння

Також Знай.uа" писав, шкідники забудуть дорогу на ваші грядки, а врожай приємно здивує – ці секрети знає не кожен городник. Корисні поради для городників та садівників