В українському порту "Південний" на причалах № 1,2 зберігається майже 10 тисяч тонн аміачної селітри, проте там збережені всі технологічні правила і стандарти. Про це після найпотужнішого вибуху селітри в Бейруті повідомили в адміністрації українського морського порту "Південний". Відзначається, що в порту аміачна селітра зберігається в спеціальних біг-бегах, тому вона не є вибухонебезпечною.

"У такому випадку вона не є вибухонебезпечною, що гарантує дотримання всіх технологічних вимог. Перевантаження такого вантажу здійснюється відповідно до загальносвітових міжнародних морських правил перевезення небезпечних вантажів", - запевнили в АМПУ. Там підкреслили, що в Україні немає загрози такого вибуху.

Читайте Знай в Google News!

Нагадаємо, вибух в Бейруті стався ввечері, 4 серпня, в порту. Головною причиною катастрофи називають розрив 2 750 тонн аміачної селітри, які були конфісковані у 2014 році у російського бізнесмена. Весь цей час нітрат амонію, ймовірно, зберігався на складах порту. Зараз в Бейруті введено надзвичайний стан на два тижні - безпеку контролює ліванська армія. Збиток від вибуху попередньо оцінюють від 3 до 5 мільярдів доларів.

Вибух у Бейруті, фото - LIGA.net
Вибух у Бейруті, фото - LIGA.net

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадавши, розкрито нечувані деталі про вибухівку з Бейрута - звідки її привезли і навіщо.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що селітра, яка призвела до вибуху в Бейруті, повинна була стати вибухівкою в Африці.

Також портал "Знай.ua" писав, що медсестра врятувала дітей від вибуху в Бейруті-фото облетіло весь світ.