У Мінську силовики затримали двох діджеїв, які включили пісню "Перемен" Віктора Цоя на організованому владою передвиборчому мітингу.

У столиці Білорусі на організоване владою свято прийшли численні прихильники суперниці Олександра Лукашенка у президенських перегонах Світлани Тіхановської, які влаштували флеш-моб з стрічками і включили пісню Віктора Цоя "Перемен". Однак міліція затримала діджеїв, обидва учасника перформансу отримали по 10 діб арешту. Про це повідомляє Deutsche Welle.

У Мінську 6 серпня всі шість майданчиків, відведених для передвиборної агітації, виявилися зайнятими під міські заходи.

Через це Тіхановська скасувала анонсований мітинг-концерт. Замість нього вирішили влаштувати невеликий флеш-моб з білими стрічками на сімейному святі "Калейдоскоп творчості", організованому владою у Київському сквері.

Тіхановську очікували кілька тисяч чоловік, але ні вона, ні представниці об'єднаних штабів Марія Колесникова і Вероніка Цепкало в призначений для флешмобу час не з'явилися.

Однак під час виступу Віталія Воронко, який прославився недавно піснею "Бацька", присвяченою Олександру Лукашенку, раптом із
звукопідсилювачів зазвучала пісня Віктора Цоя "Перемен".

Присутні почали підспівувати, підняли вгору руки з білими браслетами і стрічками.

Популярні новини зараз
Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Люди скандували: "Перемен!", "Світла!", "Верам! Можам! Пераможам" і "Живє Бєларусь!"

Чоловіки чиновного виду, які розпоряджалися на святі, картинно вирвали дроти з звукопідсилюючої апаратури. ОМОН відтіснив усіх від сцени, а діджеїв заарештували.

Нагадаємо, в Білорусії 9 серпня повинні відбутися президентські вибори. В ході передвиборної кампанії білоруська влада провела масові затримання супротивників Олександра Лукашенка. Незважаючи на це по країні тривають акції протесту. При цьому Лукашенко вже заявив, що не допустить масових заворушень.

"Тут деякі продовжують кликати людей на майдан 9-го і 10-го. Не дай бог ми розпалимо багаття в центрі Мінська і будемо розкидати головешки по всьому Мінську. Цього ми допустити не можемо і не допустимо", - заявив Олександр Лукашенко.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, наляканий протестами Лукашенко почав шукати ворогів

Як повідомляв портал Знай.ua, 30 тисяч білорусів вийшли на історичний мітинг проти Лукашенка

Також Знай.ua писав, Лукашенко втратив підтримку, по всій Білорусі йдуть пікети, опозиція готується взяти владу