Телефонна розмова президента Білорусі Олександра Лукашенка і президента Росії Володимира Путіна в п'ятницю, 7 серпня, відбувся з ініціативи господаря Кремля.

Про це з посиланням на прес-службу глави білоруської держави повідомляє видання "Белта".

Читайте Знай в Google News!

Спочатку Лукашенко і Путін обговорили двосторонній порядок та актуальні питання протидії пандемії COVID-19 в двох країнах, вироблення вакцини для боротьби з цією інфекцією.

Цікаво, що прес-служба Кремля промовчала про те, що Лукашенко і Путін розмовляли про боротьбу з коронавірусом. Мабуть, не вважала її за досить важливу для згадки.

Потім вони перейшли до ходу виборчої кампанії в Білорусі. При цьому Путін говорив "про важливість подальшого розвитку братських білорусько-російських відносин і необхідності протистояти негативним тенденціям і процесам третіх сил, які можуть привести до їх погіршення".

Але все ж найголовнішою темою розмови стало затримання 33 російських громадян на території Білорусі.

"У зв'язку з цим було підкреслено прагнення разом найсерйознішим чином розібратися в даній ситуації. Президенти домовилися максимально предметно і ретельно вивчити кожен наявний факт з тим, щоб встановити справжні причини ситуації, що склалася, знайти винних і притягнути їх до відповідальності", - йдеться в повідомленні прес- служби Лукашенка.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, наляканий протестами Лукашенко почав шукати ворогів

Як повідомляв портал Знай.ua, 30 тисяч білорусів вийшли на історичний мітинг проти Лукашенка

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Також Знай.ua писав, Лукашенко втратив підтримку, по всій Білорусі йдуть пікети, опозиція готується взяти владу