Житель Білорусі, якого вважали загиблим під час протестів у Мінську, виявився живим.

Білорус Явген Заїчікін, який, за даними ЗМІ, загинув в ході протестів в Мінську, виявився живим і дав коментар журналістам. За словами активіста, він отримав струс мозку. Про це повідомляє "Белсат".

Читайте Знай в Google News!

Увечері 9 серпня в центрі Мінська сталися запеклі зіткнення мирних пікетувальників з ОМОН. Було багато крові, багато повідомлень про поранених, затриманих та про одного загиблого.

Так, вранці 10 серпня Правозахисний центр "Вясна" поширив інформацію про те, що є дані про одну жертву, яка отримала поранення під час наїзду автозаку в натовп.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Telegram -канали та ЗМІ заговорили про загиблого Явгена Заїчікіна. Багато людей також оприлюднили фотографії поранених ввечері 9 серпня. Однак, як з'ясувалося, Заїчікін живий.

І тут важливо зауважити, що Явген - це не той чоловік, якого вдарив автозак і який дійсно загинув.

Але Явген був у кадрі фотографів і багато хто вважав його мертвим. Його жорстоко побили омонівці і фото із закривавленим тілом Заїчікіна обговорювалося в соцмережах всю ніч, а вранці в понеділок деякі ЗМІ повідомили, що він нібито помер в лікарні.

Про те, що сталось насправдя, Заїчікін розповів журналістам. За його словами, вони з братом йшли до стели Місто-герой.

"Під'їхала маршрутка, звідти вискочили 5-6 омонівців і почали всіх затримувати, застосовуючи силу. Коли я зрозумів, що вони біжать за мною, я встав на коліна і підняв руки. Потім я побачив помах палиці, перший удар по обличчю і відразу кров заюшила, потім били по тілу. Брата затримали, що з ним - не знаю, його немає вдома", - повідомив чоловік.

За його словами, в лікарні, куди його госпіталізували, до нього приходив міліціонер і взяв у нього свідчення.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, вибори президента в Білорусі закінчилися протестами і жорсткою відповіддю міліції

Як повідомляв портал Знай.ua, в Білорусі ОМОН почав затримувати протестувальників

Також Знай.ua писав, Лукашенко назвав українців "майданутими" і скинув провину за протести у Білорусі