На українсько-білоруському кордоні тимчасово призупинили сезонний пропуск жителів прикордоння для збору дикорослі.

Про це повідомляє Держприкордонслужба України.

У понеділок, 10 серпня, о 22.00 тимчасово призупинили пропуск жителів прикордонних районів для збору грибів, ягід, лікарських рослин та інших дикорослі.

"Забезпечуючи співробітництво прикордонних відомств України та Республіки Білорусь щодо організації сезонного пропуску громадян України на територію білоруського республіканського ландшафтного заповідника "Ольманські болота" для збору дикорослі, на Рівненщині діють тимчасові місця спрощеного перетину державного кордону "Познань", "Березове" та "Дроздинь"", - йдеться в повідомлені.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

У відповідності до двосторонньої домовленості, призупиняється пропуск жителів прикордонних районів до 30 серпня.

Прикордонники нагадали, що пропуск громадян здійснювався з 1 липня на ділянці відділу прикордонної служби "Березове" Житомирського загону. Скористались спрощеним перетином кордону понад 1800 осіб.

В ДПСУ зауважили, що починаючи з 7-ї години 30 серпня заплановано відновлення пропускних операцій в місцях спрощеного пропуску "Познань", "Березове" та "Дроздинь" жителів прикордоння за наявності паспорта, перепустки, виданої органами прикордонної служби Республіки Білорусь на право знаходження у прикордонній зоні та іменної квитанції про оплату за відвідування ландшафтного заповідника "Ольманські болота".

Перетин кордону буде здійснюватись лише в пішому порядку або на велосипедах.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, вибори президента в Білорусі закінчилися протестами і жорсткою відповіддю міліції

Як повідомляв портал Знай.ua, в Білорусі ОМОН почав затримувати протестувальників

Також Знай.ua писав, Лукашенко назвав українців "майданутими" і скинув провину за протести у Білорусі