У Міністерстві охорони здоров'я анонсували об'єднання деяких показників по коронавірусу в один. У відомстві проаналізували всі показники.

Про це заявив на брифінгу глава МОЗ Максим Степанов.

Читайте Знай в Google News!

За його словами, динаміку і кількість випадків на 100 тисяч населення вирішили об'єднати в один показник і рахувати, виходячи з кількості хворих на 100 тисяч населення протягом 14 днів.

"Проаналізувавши показники, які є, ми вирішили зробити ще зручніше, ще зрозуміліше за якими критеріями ми визначаємо той чи інший рівень небезпеки", - сказав Степанов.

Популярні новини зараз
"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Степанов додав, що також більш чітко визначили кількість заповнених ліжок.

"Роблячи ці пропозиції, ми намагалися врахувати всі нюанси. Ситуація на сході і заході різна. Всі ці пропозиції ми врахували і внесли відповідні пропозиції в уряд", - зазначив він.

Степанов, фото: youtube
Степанов, фото: youtube

Стратегія МОЗ – максимально наростити кількість тестувань на коронавірусну інфекцію. Уже зараз Україна проводить більше 19 тисяч тестів методом ПЛР на добу.

Завантаженість лікарняних ліжок хворими на COVID-19 по Україні на сьогодні складає 24%. Найбільша завантаженість ліжок у Львівській області (більше 53%), у Києві (48%), а також у Івано-Франківській та Чернівецькій областях. Це регіони, де кількість інфікованих на добу складає близько 50% від загальної кількості зафіксованих випадків.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Київ ризикує опинитися в "червоній" зоні карантину.

Як повідомляв портал "Знай.ua", українцям пропонують схеми для виїзду до ЄС.

Також "Знай.ua" писав, що Бельгія комплексно підійшла до питання захисту від вірусу.