З 1 вересня 2020 року Нацбанк змінює правила діяльності банків, які торкнуться всіх українців. Зокрема, мова йде про розкриття рекламної інформації в Послугах. Головна зміна полягає в тому, що всі відомості, які надають банки про фінансові продукти, повинні бути максимально правдивими, достовірними і актуальними.

Це необхідно для того щоб люди могли повністю усвідомлювати умови надання банками послуг. При цьому люди зможуть повноцінно порівняти умови в декількох фінансових організаціях перед тим як приймати ті чи інші рішення. Відповідні вимоги були затверджені ще в 2019 році, але банкам дали час для того щоб підготуватися до змін.

ПриватБанк, скріншот: YouTube
ПриватБанк, скріншот: YouTube

Тепер банки зобов'язані вказувати на сайті реальну ставку з кредитування, перелік додаткових послуг та їх ціну, термін дії послуги і т.д. крім того, організації зобов'язані надавати орієнтовну вартість погашення кредиту, періодичність платежів, попередження про наслідки. Також організації повинні розмістити калькулятори розрахунку кредитів.

Нагадавши, У Києві банда аферистів оббирала довірливих українців одним телефонним дзвінком- "Алло, банк на дроті".

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, Фейкова кіберполіція "розводить" киян на гроші (фото).

Також Знай.ua писав, Кіберполіція: порожній піар чи необхідність?