Картина скандально відомого російського художника Артема Лоскутова" Білорусь " продана на онлайн-аукціоні за 2,3 млн російських рублів.

Про це стало відомо користувачам, які стежили за аукціоном на Facebook.

Артем Лоскутов-художник-абстракціоніст, Активний опозиціонер, організатор популярних у багатьох містах Росії масових заходів "Монстрація". Він же-засновник жанру "дубинописи", який був придуманий Лоскутовим в 2019 році. Натхненний подіями на акціях протесту в країні, художник почав писати картини незвичайним способом: він кілька разів вдаряє по полотну гумовою палицею, які використовують поліцейські при розгоні мітингувальників, з нанесеною на ній фарбою.

Раніше таким чином Артем створив "дубинопис" із зображенням російського прапора. Полотно було продано за 55 555 рублів.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Прапор Білорусі, створений аналогічною технікою, художник виставив на онлайн-аукціон на Фейсбуці. Половину виручених грошей він пообіцяв перерахувати протестувальникам у Білорусі. Початкова ціна картини становила 1 рубль, але за короткий проміжок часу досягла більше 2 мільйонів рублів. За своє полотно Лоскутов отримав 2,3 млн.

На питання підписника: "А на що буде витрачена друга половина суми?" творець відповів: "Спалю, як завжди, гроші мені не потрібні".

Нагадаємо, раніше "Не висовуйтеся", - Лукашенко попередив білорусів і розповів, що буде з їхніми дітьми.

Як повідомляв портал "Знай.иа", еротивник Лукашенко Цепкало вважає війну в Україні "громадянською".

Також "Знай.иа" писав, що вппозиційний активіст здався КДБ в Білорусі: у всьому винен Бандера.