Відома українська співачка, колишня нардепка, ексміністр культури і кума Петра Порошенка Оксана Білозір заявила, що багато артистів, що йдуть у владу, виявляються не готові до викликів сучасної політики, крім того, їх можуть просто використовувати.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки ефіру одного з українських телеканалів.

Вона звернула увагу, що в даний час існує світова тенденція, коли люди гуманітарної сфери приймають рішення йти в політику і за рахунок свого досвіду змінювати життя свого народу.

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Сама тенденція, вона дуже хороша і правильна, ми бачимо її по всьому світу. Але тут є два моменти. Один - це коли той чи інший діяч свідомо на це йде, готується до цього відповідально. Отримує собі додаткові знання, перш ніж починає займатися політикою, і тоді вже з певним арсеналом знань і досвіду може вступати в цю сферу. Але не коли наші діячі мистецтва, які взагалі не готові, не знають базових принципів існування держави: що це таке, з чого складається, які механізми взаємодії, яке законодавче поле, які правові норми", - заявила Білозір.

Вона вважає, що людина, яка збирається в політику повинна мати базові навички, щоб почати займатися такою роботою.

"Ми бачимо, що часто наших артистів просто використовують: їх досвід, їх харизму, їх впізнаваність, довіру до них - використовують для того, щоб через них робити і впливати на ті чи інші речі. Дуже часто, наші артисти цього не усвідомлюють повною мірою. Візьмемо, наприклад, Славу Вакарчука. Я була в парламенті, коли він разом з нами заходив. Йому там було нецікаво, він в це все не вникав. Він абсолютно не розумів реального життя і дуже часто жив у віртуальному житті. Коли я вперше прийшла в політику, то мені відкрилося реальне життя українців", - сказала Білозір.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, Притула отримав "стусана" від колег за крісло мера, прокинувся навіть чоловік Повалій: "Досить шоуменів при владі".

Як повідомляв Знай.uа, кума Порошенка Оксана Білозір стала тінню на березі моря: "Благодать Божа і я".

Знай.uа писав, кума Порошенка Білозір згадала про Батьківщину і закликала українців переосмислити життя: "Маємо навчитися".