У білоруській столиці, в місті Мінськ, сотні людей прийшли до вулиці Ольшевського, для того щоб попрощатися із загиблим під час протестів у місті Олександром Тарайковським. Біля входу до ритуального залу зібралися журналісти різних видань, а також сотні небайдужих людей з квітами.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного YouTube-каналів, які вели пряму трансляцію з місця.

За версією розслідувачів з Conflict Intelligence Team, Тарайковського застрелив з гранатомета або дробовика співробітник спецназу КДБ або МВС Білорусі.

"Родичі попросили хвилин 15-20 залишити їх наодинці. Пізніше у вас ще буде час. Будь ласка, зрозумійте", - звернувся до народу співробітник ритуального залу.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Прощання з Олександром Тарайковським, скріншот: YouTube
Прощання з Олександром Тарайковським, скріншот: YouTube

"Я вдячна людям, але нехай приходять на Пушкінську, якщо хочуть, але не до місця прощання, тому що буде дуже багато рідних, друзів і близьких і щоб не влаштовувати там мітинг", - попросила цивільна дружина загиблого.

У неділю, 9 серпня, в Білорусі пройшли вибори президента. Після закриття виборчих дільниць в Республіці почалися несанкціоновані акції протесту проти фальсифікацій результатів. В ході протестів міліція і внутрішні війська застосовували проти демонстрантів сльозогінний газ, світлошумові гранати і гумові кулі.

Пізніше в країні почався страйк на найбільших промислових підприємствах, співробітники вимагали проведення нових виборів і припинення жорсткого поводження з протестувальниками на демонстраціях.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, Лукашенко забарикадувався в Білорусі і нікого не впускає, але... готовий до діалогу.

Як повідомляв Знай.uа, Зеленського просять ощасливити білорусів — як і росіян - Лукашенко не очікує такого підступу.

Знай.uа писав, Зеленський лютує, так як Білорусь віддала "вагнерівців" Росії: "Уникнути відповідальності ніхто не зможе".