Лукашенко зібрався бігти за допомогою до Путіна: "Нас заколисувати не треба..."

Білоруський президент Олександр Лукашенко у своєму зверненні стосовно того, що в ці дні відбувається в його країні заявив, що планує зателефонувати колезі, президенту країни-агресора РФ Володимиру Путіну.

Лукашенко хотів би обговорити з Путіним протести і страйки в Білорусі. Він вважає, що там "розгортається агресія" і існує "загроза не тільки Білорусі". Лукашенко заявив, що захист Білорусії — це "не менше, ніж захист всього нашого простору, Союзної держави, і приклад іншим".

Лукашенко, скріншот: Youtube
Лукашенко, скріншот: Youtube

У Чернівецькій області поліція спіймала росіянина, який підозрюється у скоєнні тяжкого злочину. Правоохоронці вважають, що він розправився з 55-річним місцевим жителем і підпал його квартиру.

Про вбивство стало відомо після того, як сусіди повідомили про загоряння у квартирі в ніч з 12 на 13 серпня. Коли вогонь загасили, у квартирі знайшли труп чоловіка з великою кількістю пошкоджень. Поліція встановила, що за допомогою вогню злочинець хотів приховати сліди.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

поліція, скріншот з відео
поліція, скріншот з відео

Cкільки вільних місць у лікарнях на випадок другої хвилі: МОЗ підбило проміжні підсумки пандемії

На сьогоднішній день, завантаженість ліжок у лікарнях сягає 24% від загальної кількості місць, виділених для лікування хворих на COVID-19. Найбільше навантаження на медичну систему лягло на плечі Києва - 52%, Львівської області – 52,8%, Чернівецької області – 52,4% та Івано-Франківщини - 48,8%. Загалом в українських лікарнях перебувають 5754 пацієнти з COVID-19.

Коронавірус в Україні, скріншот з відео
Коронавірус в Україні, скріншот з відео

Зеленський лютує, так як Білорусь віддала "вагнерівців" Росії: "Уникнути відповідальності ніхто не зможе"

Президент України Володимир Зеленський відреагував на видачу Республікою Білорусь членів групи Вагнера Росії. Він написав про це в соціальній мережі Facebook і висловив своє невдоволення з приводу цього досить некоректного і неприйнятого в дружніх міждержавних відносинах рішення.

Зеленський, скріншот: Youtube
Зеленський, скріншот: Youtube

Показник середньої заробітної плати в Україні зріс більш ніж на півтори тисячі гривень і досяг 11 197 гривень. "Затверджено показник середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якого сплачено страхові внески і яка відповідно до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" враховується для обчислення пенсії, за червень 2020 року в сумі 11 197 гривень 38 копійок" - йдеться в повідомленні.

Гривня, скріншот відео
Гривня, скріншот відео