Президент України Володимир Зеленський відреагував на видачу Республікою Білорусь членів групи Вагнера Росії. Він написав про це в соціальній мережі Facebook і висловив своє невдоволення з приводу цього досить некоректного і неприйнятого в дружніх міждержавних відносинах рішення.

Читайте Знай в Google News!

Зеленський вважає це поганою історією, оскільки спочатку було публічне висловлювання про втручання України у внутрішні процеси в Білорусі і тепер-демонстративна видача людей, участь яких у втручанні в справи Білорусі та України було доведено, третій стороні.

Зеленський, скріншот: Facebook
Зеленський, скріншот: Facebook

Президент зазначив: "їх відправили в Росію, незважаючи на наявні домовленості про суто юридичний і чисто об'єктивний підхід до оцінки цієї справи. Офіс Генерального прокурора України звертався до Генеральної прокуратури Білорусі з приводу видачі затриманих Україні. Усім цим особам, серед яких 9 українських громадян, було обґрунтовано повідомлено про підозру в участі в терористичній організації (ч.1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України). Білоруська сторона залишила звернення без відповіді."

Популярні новини зараз
"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Єдине, що Володимир Зеленський бажає-щоб на території Білорусі через це не почався "палаючий і знекровлений Донбас". За його словами, ніхто не зможе уникнути згодом відповідальності.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Україна в прольоті: Лукашенко відправив російських бойовиків Путина.

Як повідомляв "Знай.ua", Лукашенко догрався: всі 27 країн Євросоюзу визнали вибори в Білорусі сфальсифікованими і готують санкції.

Знай.ua писав, санкційний "кошик" для Лукашенка, ковидний удар по гривні і поворот у справі Шеремета-головне за ніч.