За словами керівника Національного дослідницького центру епідеміології та мікробіології ім. Гамалії МОЗ Росії, де і зробили вакцину, необхідна кількість доз лише для росіян буде готова через рік, проте вже зараз була випущена перша партія власної вакцини від COVID-19. Вакцина під назвою "Гам-КОВІД-ВАК" вводиться внутрішньом'язово і складається з двох ампул по 0,5 мл кожна, з першим і другим компонентами. Про це повідомили в прес-службі МОЗ.

Читайте Знай в Google News!

Цей препарат був несподівано зареєстрований президентом Російської Федерації Володимиром Путіним 11 серпня. Він повідомив, що вакцина являє собою ефективний препарат, який діє практично без побічних ефектів, посилаючись на випробування вакцини на одній зі своїх дочок.

Захисні властивості "Гам-КОВІД-Вак"повинні зберігати захисні властивості не менше двох років за словами глави ніцем ім. Гамалії МОЗ Росії. Перші партії будуть відправлені в 10-15 регіонів Росії.

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у лікарні Чернівців онкохворих дітей залишили без подарунків: "у нас карантин".

Як повідомляв "Знай.ua", скільки вільних місць у лікарнях на випадок другої хвилі: МОЗ підвів проміжні підсумки пандемії. На сьогоднішній день, завантаженість ліжок в лікарнях досягає 24% від загальної кількості місць, виділених для лікування хворих COVID-19.

Знай.ua писав, що Європа каже маскам " ні" - чому Швеція і Нідерланди забули про пандемію. Носіння медичних масок в публічних місцях є одним з найбільш поширених способів протидії пандемії коронавірусної хвороби COVID-19.