По російських трасах Е95 і M1 у бік кордону з Білоруссю рухаються транспортні вантажівки Росгвардії без номерів і розпізнавальних знаків з особовим складом всередині.

Читайте Знай в Google News!

Про це повідомляє Conflict Intelligence Team.

Зокрема, відео з непізнаною технікою - вантажівками "Урал" і КамАЗ - оприлюднив телеграм-канал Paris Burns. Згодом подібні фотографії "Медузі" надіслав один з читачів.

Військова техніка, скріншот: twitter.com/skazal_on
Військова техніка, скріншот: twitter.com/skazal_on

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Відео з військовою технікою опублікував також журналіст Василь Максимов. Очевидці стверджують, що всередині — люди в чорній формі без розпізнавальних знаків.

Як зазначає CIT, на відео у твіті Максимова вказано координати розв'язки південніше Смоленська, що за 83 кілометри від кордону з Білоруссю. Знімки в Google Streetview підтверджують місце зйомки.

Крім того, знайшлися ще два відео на YouTube. Обидва опубліковані 16 серпня. Перше знято на трасі М-1 у бік Білорусі. Автор відео зняв колону зі світло-сірих КамАЗів і наголосив, що всередині них "сидять вояки", хоча якість зйомки не дозволяє це побачити. Друге відео, судячи з геомітки, знято в Московському районі Голіцино.

Пресслужба Західного військового округу повідомила "Фонтанці", що техніка, яка потрапила на відео, не перебуває у них на озброєнні. Більше ніяких офіційних коментарів з цього приводу поки не було.

Після президентських виборів у Білорусі 9 серпня в країні не припиняються акції протесту. У перші дні силовики жорстко розганяли протестувальників, використовуючи світло-шумові гранати і гумові кулі. Є дані про як мінімум двох загиблих. На тлі кризи Олександр Лукашенко неодноразово давав зрозуміти, що готовий вдатися до російської допомоги.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Кондратюк дав характеристику "новим обличчям" з команди Зеленського: "Вчитися треба після, а не до?"

Як повідомляв портал "Знай.ua", "Бацька" збирається втікати? Резиденцію Лукашенка у Підмосков'ї передумали продавати

Також "Знай.ua" писав, що МЗС після затримання українців у Мінську закликало утриматися від поїздок до Білорусі: "Дещо запізнилися"