Національний банк України планує продовжувати утримувати стабільність гривні. Для цього будуть застосовуватись ті ж методи роботи на міжбанківському ринку валюти, що і до цього.

Читайте Знай в Google News!

Про це заявив голова НБУ Кирило Шевченко в інтерв'ю виданню РБК Україна.

новий глава НБУ Кирило Шевченко, фото: facebook.com/yan.dobronosov
новий глава НБУ Кирило Шевченко, фото: facebook.com/yan.dobronosov

На питання кореспондента чи збереже Нацбанк попередню практику роботи на міжбанку - тільки викуп надлишків і балансування попиту та пропозиції, - очільник НБУ відповів наступне:

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Плаваюче курсоутворення залишається. Ключові принципи роботи НБУ на міжбанку теж. Ми будемо згладжувати зайві коливання курсу, як в одну, так і в іншу сторону. Це те, що стосується стратегії".

Таким чином, згідно з заявою посадовця, Нацбанк планує тримати нинішній курс гривні, не відмовляючись від принципів "плаваючого курсу".

"Курс плаваючий, а значить, відображає попит і пропозицію на ринку. Минулого року був досить великий приплив валюти в країну, пропозиція перевищувала попит, і гривня зміцнювалася. І це нормально для ринку - гривня повинна не тільки девальвувати, але і зміцнюватися.

І в обох випадках будуть свої переможці, і свої переможені. Експортерам ревальвація завжди менш вигідна, а імпортерам і споживачам - більш вигідна. Тобто плаваючий курс завжди буде когось не влаштовувати", - пояснив Шевченко.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, У НБУ вигадали нові податки і штрафи для українців: повний список змін.

Як повідомляв портал Знай.ua, 41 об'єкт нерухомості і 120 мільйонів - оприлюднена декларація ексголови НБУ Смолія.

Також Знай.ua писав, що Новий глава НБУ Шевченко додав годинник Rolex і 100 мільйонів у декларацію – українці оніміли.