Частина співробітників "Белтелерадіокомпанії", яка об'єднує державні канали і радіостанції Білорусі, влаштували страйк і відмовилися виходити на роботу.

Читайте Знай в Google News!

Місцеве видання Tut.by повідомляє, що о 9 ранку біля будівлі компанія зібралося 100 осіб, серед яких були режисери, оператори і співробітники, які ще минулого тижня подали заяви про звільнення.

Вони направили голові компанії Івану Ейсмонту повідомлення про проведення страйку. У заяві вони висловили вимоги про визнання недійсними результати виборів президента Білорусі, припинення насильства щодо мирних громадян, звільнення політв'язнів і скасування цензури в ЗМІ. Звернення поки що підписали 55 співробітників.

Повідомляється, що ще о 9 ранку в ефірі телеканалу "Білорусь 1" новини транслювали у звичному форматі, проте в один момент в ефірі кілька секунд показували порожній диван без ведучих. А після цього в кадрі і зовсім згасло світло.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Після цього на каналі почали транслювати ефіри старих новин замість тих передач, які були заявлені в телепрограмі.

До страйку також, зокрема, приєдналися співробітники радіостанції "Сталіца", в ефірі грає тільки музика, повідомляє"Белсат".

Порожній диван в ефірі новин Білорусі, фото: NEXTA Live
Порожній диван в ефірі новин Білорусі, фото: NEXTA Live

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, білоруські діти зібрали у ОМОНа найогидніші звички

Як повідомляв Знай. ua, у Білорусі насильно заганяють тисячі людей в автобуси імені Лукашенка, їдуть на мітинг.

Також Знай. ua писав, що прихильниця Лукашенка висловилася про протести в Білорусі.