Міністерство внутрішніх справ України ініціює законопроект"Про внесення змін до Порядку державної реєстрації". Це відіб'ється на ввезенні б/В автомобілів з США, які користуються популярністю в Україні.

Читайте Знай в Google News!

Кабінет Міністрів найближчим часом може кардинально переписати правила реєстрації автомобілів. Проект постанови містить досить суперечливі пункти, один з яких стосується так званих битих автомобілів з США.

Євробляхи, фото з відкритих джерел
Євробляхи, фото з відкритих джерел

У даних змінах говориться, що постановка на облік авто з США з легкими ушкодженнями (бампера, Капоти, і тд) буде неможлива. Що спричинить за собою подорожчання на всі автомобілі на ринку, так як доступність впаде. Таким чином дана проблема може торкнутися всіх без винятків. Якщо вчасно не зреагувати ціни на ринку авто зростуть на 20-30%.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Особливої шкоди понесуть імпортери старих авто з Америки. Для таких машин доведеться подавати документи про реєстрацію транспортного засобу за кордоном і перекладати їх українською мовою.

До цього зареєструвати авто в Україні можна було на підставі "Картки про утилізацію", яка замінювала техпаспорт. Після прийняття змін ця опція зникне.

В мережі є петиція про неприпустимість прийняття даного законопроекту.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, додаткові витрати і неможливе ввезення - реєстрацію старих "євроблях" хочуть ускладнити.

Як повідомляв Знай. ua, МВС збирається ускладнити життя імпортерів

Також Знай. ua писав, що "євробляхи" перетворюються на привидів, куди поділися нерозмитнені авто, і до чого готуватися власникам.