У Білорусі знайшли мертвим члена виборчої комісії, який відмовився підписати сфальсифікоаний протокол на виборчій дільниці.

Читайте Знай в Google News!

29-річного Костянтина Шішмакова, директора Волковиського військово-історичного музею ім. Багратіона, знайдено мертвим. Його тіло рятувальники виявили в Немані, повідомляє Telegram-канал "Наша Нива». Причини смерті наразі невідомі.

Костянтин Шішмаков був одним з двох членів комісії на ділянці в Волковиську, який відмовився підписати протокол на виборах.

Про зникнення Шишмакова стало відомо ще 15 серпня. Того дня він подзвонив дружині і сказав: "Я тут працювати більше не буду, їду додому".

Популярні новини зараз
Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Однак, додому молодий чоловік так і не не дістався. Після цього Костянтина Шишмакова більше ніхто не бачив.

По вишках мобільного зв'язку вдалося відстежити, що телефон Шишмакова відключився якраз в районі Німану.

Як повідомляє Tut.by, з їхніми журналістами зв'язався батько Костянтина - Андрій Шишмаков та розповів деталі зникнення.

"Все почалося саме 9-го числа. Коли він був у виборчій комісії. З ним був ще один хлопець - я не пам'ятаю його прізвище, називати не буду. Вони удвох не підписали підсумковий протокол. За словами сина, за них розписалися. Він дзвонив дружині і про це розповідав ", - розповів батько Костянтина.

Зазнасимо, акції протесту в Білорусі супроводжувалися кривавими нападами з боку силовиків. Бійці ОМОН застосовували проти мирних громадян водомети, гумові кулі, сльозогінний газ і світлошумові гранати.

В результаті було затримано близько 7тисяч осіб. Багатьох по кілька днів тримали в СІЗО, піддаючи тортурам і жорстоким покаранням.

За даними правозахисників, під час протестів загинули п'ятеро людей. Tut.by повідомляє, що 76 людей вважаються зниклими без вести станом на 17 серпня.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Білорусі звільнені ув'язнення розповіли страшні речі про знущання в СІЗО

Як повідомляв портал Знай.ua, у Мінську провели в останню путь загиблого на протесті Тарайковського

Також Знай.ua писав, з білоруських СІЗО вийшли перші протестувальники, зізнання затриманих жахають