Координаційна рада білоруської опозиції виступає за збереження дружніх відносин і з Росією, і з Європейським Союзом.

Про це заявили члени ради на прес-конференції 18 серпня. Вони також закликали Москву і Брюссель виступити гарантом безпеки опозиції.

Довірена особа Світлани Тихановської Ольга Ковалькова уточнила, що Координаційна рада створена для передачі влади і діє згідно з Конституцією.

"Ми діємо тільки законними ненасильницькими методами", - підкреслила вона.

У свою чергу Білоруський дипломат, екс-міністр культури Павло Латушко, напередодні звільнений з посади генерального директора Національного академічного театру імені Янки Купали, зазначив, що опозиція не зацікавлена в погіршенні відносин з Росією.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Останнім політиком в Білорусі буде той, хто побудує стіну між нами і Росією. Співпраця з Росією-економічна, торговельна відповідає прагматичним інтересам Білорусі, також, як і співпраця з Європейським Союзом", - сказав він.

Латушко закликав Москву і Брюссель стати гарантами безпеки Координаційної ради.

"Ці гарантії абсолютно необхідні. Тут важлива роль наших сусідів Росії і ЄС, це відповідає і інтересам Москви і Брюсселя. В іншому випадку, якщо координаційна рада не отримає гарантій безпеки, постане питання довіри людей", – пояснив він.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Білорусі звільнені ув'язнення розповіли страшні речі про знущання в СІЗО

Як повідомляв портал Знай.ua, у Мінську провели в останню путь загиблого на протесті Тарайковського

Також Знай.ua писав, з білоруських СІЗО вийшли перші протестувальники, зізнання затриманих жахають