У Малі стався військовий переворот. Президент Малі Ібрагім Бубакар Кейта був затриманий військовими, після чого оголосив про відставку — своєї, уряду і парламенту.

Читайте Знай в Google News!

Називається одна з можливих причин заколоту - низькі зарплати. До цього моменту 14 африканських країн закрили кордони та економічні угоди з Малі через бунт.

Як повідомляє Сіньхуа, під тиском повсталих військових президент Малі Ібрагім Бубакар Кейта пішов у відставку, розпустивши уряд та парламент.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

"Я вирішив негайно припинити виконувати усі свої функції… Я оголошую про розпуск Національних зборів та уряду", - заявив Кейта у телевізійному виступі.

Він додав, що "не хоче кровопролиття, аби утриматися при владі". Раніше стало відомо, що військові в Малі затримали президента та прем’єр-міністра, вимагаючи їх відставки.

Африканський союз, Економічна спільнота країн Західної Африки та ЄС засудили спробу військового заколоту та закликали до відновлення конституційного ладу в Малі.

Журнал Jeune Afrique пише, що 75-річний Кейта перебував у своїй резиденції разом з прем'єром і своїм сином, депутатом Карімом Кейта, коли його заарештували. Незадовго до цього уряд зробив заяву, що готовий до "діалогу з метою усунути всі непорозуміння".

Також затримано кількох топчиновників, у тому числі міністрів фінансів і закордонних справ. Їх відвезли на базу Каті, за 15 кілометрів від столиці країни Бамако. Повідомляється, що заколотники взяли під контроль генштаб ВС Малі.

За даними ЗМІ, військовими керує полковник Садіо Камара, колишній директор військової школи на базі Каті. Після затримання Кейта на вулиці Бамако вийшли сотні людей — вони закликали президента піти у відставку.

Переворот у Малі, скріншот з відео
Переворот у Малі, скріншот з відео

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "50%" - Ляшко назвав умову перенесення виборів в Україні

Як повідомляв портал "Знай.ua", показав, як кортеж Зеленського порушує ПДР і залишився без авто: Kia Cerato журналіста "Схем" спалили

Також "Знай.ua" писав, що Кравчук зробив заяву напередодні перемовин по Донбасу: "Сльози російських матерів"