Російський опозиціонер і головний противник Путіна Олексій Навальний знаходиться в комі в лікарні Омська. Його стан критичний, підозрюють отруєння. Прес-секретар Навального Кіра Ярмиш зробила нову заяву щодо його стану.

Читайте Знай в Google News!

"Головний лікар заявив, що Навальний нетранспортабельний. Стан нестабільний. Рішення родичів для його перевезення недостатньо",-повідомляє прес-секретар.

Відомо, що Навальний знаходиться в лікарні, яка найближче знаходиться до аеропорту. Є можливість транспортувати його до необхідних фахівців, проте лікарі цьому перешкоджають.

Німеччина в п'ятницю вранці, 21 серпня, направила спеціальний медичний літак, обладнаний для транспортування хворих у стані коми, щоб забрати російського опозиційного блогера Олексія Навального на лікування в Берлін, повідомило агентство ДПА.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч
Показати ще

У повідомленні наголошується, що раніше російською стороною були видані всі необхідні дозволи на транспортування Навального з Росії. Кіра Ярмиш називає заборону на перевезення опозиціонера прямою загрозою його життю, адже він знаходиться в Омській лікарні без обладнання і діагноз досі не поставили.

Він може прилетіти до Німеччини вже в 21 серпня і лікуватися в берлінській лікарні "Шаріте". Вартість перельоту і лікування будуть оплачувати приватні особи.

При цьому родичам не дають дозволу на перевезення Навального. Головлікар лікарні стверджує ,що "не готовий взяти на себе таку відповідальність", повідомляє юрист Іван Жданов у своєму Twitter.

"Лікарі перестали нормально спілкуватися. "Не транспортабельний" і все. Відчуття, що лікарів підмінили", - пише Жданов.

Незалежні медики стверджують, що на борту сучасного медичного літака Навальному буде безпечніше, ніж в рядовій лікарні Омська і потрібно його вивозити якомога швидше.

Юрист і прес-секретар політика повідомляють, що всі необхідні документи подані, а "рішення лікарні незрозуміле і жахливе і заборона на перевезення є замахом на його життя".

Тим часом, поки медичний літак з Німеччини приземлився в Омську, співробітник поліції заявив родичам і юристу, що "в організмі Олексія виявлено отруту, небезпечну не тільки для нього, але і для оточуючих. Назву не говорять, бо "таємниця слідства". Лікарі не реагують на повідомлення".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, відео показало, хто приніс Навальному той самий чай.

Як повідомляв Знай. ua, зірка Pussy Riot допоможе вивезти Навального з Росії.

Також Знай. ua писав, що лікуючий лікар Навального поділився невтішним прогнозом.