Хоча в Республіці Білорусь тисячі людей щоденно виходять на протести проти Лукашенка, Брюссель не вважає, що ця ситуація схожа до тієї, яка розгорталась шість років тому в Україні, а тому не планує безпосередньо втручатись у події.

Читайте Знай в Google News!

Про це розповіло анонімне джерело міжнародній новинній агенції Reuters.

Олександр Лукашенко, скріншот відео
Олександр Лукашенко, скріншот відео

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Президент Євроради Шарль Мішель начебто сказав наступне:

“Український досвід важливий. Ніхто не хоче повторення того, що сталося в Україні. ЄС не зацікавлений в "новому Майдані" і хаосі в Білорусі, який прийде за ним. Білорусь – це не Україна, люди там не прагнуть до тісніших зв'язків з ЄС”.

Таким чином, Євросоюз намагатиметься допомогти Білорусі уникнути хаосу та економічної нестабільності. Більше того, офіційна позиція Брюсселя - вважати останні президентські вибори у Білорусі нечинними і домогтись покарання людей, які перевищили повноваження при затриманні мирних протестувальників.

Через відсутність у білорусів інтенції доєднатись до Європейського Союзу, ЄС сприймає цю країну як важливого гравця у Східній Європі, посередника, необхідного для мирного існування ЄС та РФ.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, 2,3 мільйона за удари палицею по полотну: картина Лоскутова "Білорусь" продана в благодійних цілях.

Як повідомляв "Знай.uа", на Донбасі під час "режиму тиші" чутні тільки провокації: ВСУ у відповідь мовчать.

Знай.uа писав, санкційна "корзина" для Лукашенка, ковідний удар по гривні і поворот у справі Шеремета - головне за ніч.