Збройні сили України отримали на озброєння новітній ракетний комплекс "Нептун".

Про це заявляє пресслужба Міністерства оборони України.

"Нептун" — це крилаті ракети української розробки, які направлені на захист берегової лінії.

"Наказом Міністерства оборони України на озброєння Збройних Сил України прийнято береговий ракетний комплекс 360МЦ «Нептун».

Відповідний наказ сьогодні, 23 серпня, підписав Міністр оборони України Андрій Таран.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Документом визначено основні тактико-технічні характеристики берегового ракетного комплексу 360МЦ, технічні умови та загальні вимоги до комплексу", — йде мова в офіційному повідомленні.

ЗСУ, скріншот відео
ЗСУ, скріншот відео

"Нептун" покликаний вражати ворожі бойові кораблі класів крейсер, есмінець, фрегат і корвет, а також десантні кораблі та транспорти, у тому числі у складі груп. Передбачається, що крилаті ракети можуть вражати цілі в складних метеорологічних умовах попри активну вогневу і радіоелектронну протидію.

Читайте Знай в Google News!

Нагадаємо, раніше Ковід підступно заліз до лав ЗСУ, медики б'ють на сполох: що загрожує українській армії.

Як повідомляв портал Знай.ua, Боєць ЗСУ розбив міф про "немічність" армії і звернувся до українців з передової: "Все є, готові до бою".

Також Знай.ua писав, Снайпера "ЛНР" замучили свої ж, прийшов здаватися ЗСУ.