З 1 вересня в Україні зросте мінімальна зарплата. Разом з нею зросте розмір і мінімальної пенсії. Про це повідомляють у Мінсоцполітики.

Читайте Знай в Google News!

З початку осені мінімальну латку підвищать до 5 тисяч гривень. Тобто розмір виплат мінімум зросте на 277 гривень. На серпень 2020 року мінімальна зарплата становить 4 723 гривні.

В першу чергу на собі відчують підвищення мінімальної зарплати вчителі, лікарі та інші працівники бюджетної сфери.

1,5 мільйона українців отримають добавки до пенсій з 1 вересня. Відповідно до закону, ті, хто досяг віку 65 років і виконав вимоги за стажем (35 років стажу у чоловіків і 30 років у жінок), повинен отримувати не менше 40% мінімальної зарплати.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Станом на серпень поточного року мінімальна пенсія в Україні – 1 712 грн, після 1 вересня - 2000 грн.

"сума буде невелика, і охоплена кількість людей невелика. Десь на 1,5 млн пенсіонерів вплине підвищення заробітної плати. Мінімальна зарплата 4723 грн з вересня буде 5000 грн. Якщо прийме Верховна Рада, на 40% від мінімальної зарплати буде мінімальна пенсія для осіб, які мають 65 років. Практично всі пенсії зараз підлягають підвищенню. Є пенсії, які зараз не індексуються. Але також ми працюємо над тим, щоб наступного року повністю охопити всіх питанням індексації", - сказав в ефірі телеканалу "Україна 24" радник глави Мінсоцполітики Микола Шамбір.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, ПФУ не приймає трудову книжку через відсутність печатки.

Як повідомляв Знай. ua, Ощадбанк продовжує знущатися над українцями, пенсіонери падають з ніг прямо у відділеннях.

Також Знай. ua писав, що з чим залишаться українці після чергової індексації.