В Україні зовсім скоро приберуть "соціальні" пенсії. На їх місце всім тим, хто не матиме необхідного мінімального стажу, виплачуватимуть не пенсію, а державну допомогу.

Читайте Знай в Google News!

Про це повідомив радник міністра соціальної політики України Микола Шамбір.

Відомо, що в Україні право на пенсію дає мінімальний страховий стаж в 15 років. Шамбір зазначає, що не може бути однакової пенсії при 35 і 15 роках страхового стажу.

Саме з цієї причини українцям, які на момент досягнення 65 років не мають необхідного мінімального страхового стажу, видаватимуть мінімальну суму виплат, а саме – спеціальну допомогу.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

пенсіонери, фото: Уніан
пенсіонери, фото: Уніан

Ще однією відмінністю є те, що дану державну допомогу буде нараховувати не Пенсійний фонд, а органи соціального захисту населення.

Сума допомоги складе в розмірі не менше прожиткового мінімуму. З 1 липня 2020 року вона становить в Україні 1712 гривень. Дана допомога буде надаватися і чоловікам, і жінкам після досягнення 65 років.

В Україні в 2020 році збільшаться вимоги для виходу на пенсію. У 2020-му необхідний трудовий стаж становить 27 офіційно відпрацьованих років, а вже в 2028 році він збільшиться до 35.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, українців залякали масовими звільненнями, залишилося сім днів.

Як повідомляв Знай. ua, перерахунок пенсій в Україні 2020, новий прожитковий мінімум і 100 гривень.

Також Знай. ua писав, що українці восени зіткнуться з перерахунком пенсій, подорожчанням долара і оренди.