Державний банк ПриватБанк запустив функцію біометричної оплати покупок FacePay24. Ця функція діє в роздрібних торгових мережах на 260 POS-терміналах Android PAX і дозволяє оплатити товар завдяки скануванню особи.

Читайте Знай в Google News!

Про це повідомляють у прес-службі Приватбанку.

FacePay24 є технологією для оплати покупки без готівки, карти і навіть смартфона. Досить на касі вибрати спосіб оплати особою і подивитися в камеру планшета, який банк встановить в магазині.

Система порівняє фото з тими, які зберігаються в профілі, і при збігу більш ніж 90% проведе транзакцію.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Для того, щоб скористатися функцією оплати товару особою, потрібно мати на смартфоні додаток Приват24 з останнім оновленням, активувати FacePay24 в Налаштуваннях і кілька Селфі, які система буде порівнювати при оплаті і карту Visa.

Планшети для розпізнавання обличчя будуть зафіксовані на касі. Фото покупець може зробити сам без допомоги та участі касира. Система звіряє фото з тими, що є в базі і в разі, якщо особи збігаються, то проходить оплата. Клієнту для оплати таким способом не потрібно діставати з гаманця ні карту, ні телефон.

Варто відзначити, що в ПриватБанку закликали не боятися експериментів із зовнішністю. Система здатна розпізнати людину в окулярах, з бородою, в разі якщо користувач змінює зачіску, колір волосся, очей і так далі.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, українцям, які відмовилися від Туреччини і Єгипту ПриватБанк заплатить подвійний "бонус".

Як повідомляв Знай. ua, Нова Пошта і ПриватБанк припинили "існування", українцям радять приготуватися.

Також Знай. ua писав, що ПриватБанк звинуватили в Залізному цинізмі до клієнтів.