Журналістам вдалося дізнатися, чому пенсіонери вичікують у величезних чергах з самого ранку, задовго від відкриття, біля дверей Ощадбанку. Розслідування на прикладі відділення в Мелітополі провели в Ria-m.

Стало відомо, що в умовах карантину відділення Ощадбанку продовжують працювати в штатному режимі. У відділення пускають стільки людей, скільки на момент приходу є вільних економістів.

Черги в тому числі утворюються з тих людей, які хочуть зняти готівку в банкоматі.

Черга в Ощадбанк, фото: Ria-m
Черга в Ощадбанк, фото: Ria-m

"При цьому, коли співробітники пропонують перевести в готівку гроші в касі, у клієнтів при собі не виявляється необхідних для цієї операції паспорта та ІПН. Черг в касу, на Термінал і до економістів у відділенні немає", - стверджують журналісти.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Астролог побачив у травні "лихо" для України Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Деякі відділення Державного банку Ощадбанк і зовсім можуть не працювати кілька днів з технічних причин. Але винахідливі пенсіонери знайшли спосіб прорватися за власними грошима і таке явище місцеві жителі спостерігають постійно.

Літні люди приходять до відділення Ощадбанку задовго до відкриття і починають займати чергу з 6 ранку. Крім того, повторюють досвід СРСР і проставляють номерки на руках.

Черга в Ощадбанк, фото: Ria-m
Черга в Ощадбанк, фото: Ria-m

Крім того, в Україні зовсім скоро приберуть "соціальні" пенсії. На їх місце всім тим, хто не матиме необхідного мінімального стажу, виплачуватимуть не пенсію, а державну допомогу.

Сума допомоги складе в розмірі не менше прожиткового мінімуму. З 1 липня 2020 року вона становить в Україні 1712 гривень. Дана допомога буде надаватися і чоловікам, і жінкам після досягнення 65 років.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, українців залякали масовими звільненнями, залишилося сім днів.

Як повідомляв Знай. ua, перерахунок пенсій в Україні 2020, новий прожитковий мінімум і 100 гривень.

Також Знай. ua писав, що українці восени зіткнуться з перерахунком пенсій, подорожчанням долара і оренди.