З'явилися хороші новини для українців, які ще не забули про плани на відпустку. Так, станом на кінець серпня свої кордони для наших громадян відкрили повністю або з певними умовами 45 країн світу.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки повідомленню міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби.

Аеропорт Бориспіль, скріншот: YouTube
Аеропорт Бориспіль, скріншот: YouTube

За останні два тижні кордони відкрив Казахстан і три африканські країни: Судан, Сьєрра-Леоне І Руанда. Залишають відкритими кордони, зокрема, Болгарія, Словенія, Мальдіви, Північна Македонія, Албанія, Чорногорія, США, Великобританія, Туреччина, Єгипет, Білорусь, Афганістан, Уругвай та інші.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

У МЗС рекомендують перед поїздкою вивчити правила перетину кордону тієї чи іншої країни. Це можна зробити на інтерактивній карті українського міністерства або на сайтах МЗС інших країн.

Україна не потрапила 7 серпня до переліку "безпечних" для в'їзду країн. Це означає, що в'їзд до ЄС в цілому залишається закритим для громадян України, окрім окремих категорій українців:

- тих, хто подорожує з метою навчання;

- громадян, які подорожують територією ЄС транзитом;

- моряків, що прямують на корабель;

- медиків і дослідників;

-сезонний робітник;

- висококваліфікованих працівників третіх країн, якщо їх зайнятість необхідна з економічної точки зору і роботу не можна відкласти або виконати за кордоном.

Критерії визначення третіх країн, жителям яких відкриють в'їзд до ЄС, включають, зокрема, епідеміологічну ситуацію і заходи стримування коронавірусу, до яких вдається країна, а також економічні та соціальні аспекти.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, українцям показали дерибан митниці міністром Марченком і дружками Януковича.

Як повідомляв Знай.uа, поет Любка назвав головний мінус пандемії: "Ніби нас ніколи не існувало".

Знай.uа писав, серце хворого кошеня билося поза його грудьми-турбота і любов дозволили малюкові вирости розкішним котом.