Українців попередили, що шахраї роздобули бази даних з номерами мобільних телефонів і розсилають їм повідомлення з обіцянкою великого виграшу. Але для цього потрібно всього лише купити товар, а краще кілька, пише Obozrevatel.

Читайте Знай в Google News!

Подібні СМС-ки експерти радять ігнорувати. Товар вам і справді ймовірно надішлють, але разом з ним привітання і новий каталог. Мовляв, ви пройшли перший етап і стали його переможцем, але щоб взяти участь у другому раунді, потрібно зробити замовлення ще на 3-5 товарів (або невизначену кількість, але на мінімальну суму).

Телефонні шахраї - частіше попадаються пенсіонери, скріншот
Телефонні шахраї - частіше попадаються пенсіонери, скріншот

"Наша конкурсна комісія обрала вас серед безлічі претендентів. Сума в 350 тис. грн вже переведена на рахунок, вам варто всього лише підтвердити свої дані учасника і для цього зробити покупку товарів компанії Imageclub на рекомендовану суму від 315 грн", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

За схемою такого штибу хитрорукі шахраї працюють вже не один рік, але раніше це не було так масово. Шахраї переключилися на інші-більш сучасні канали комунікації-мобільні телефони.

Шахрайство, скріншот: Youtube
Шахрайство, скріншот: Youtube

Юристи кажуть, що якщо мова йде про дрібний обман, то поліція подібні заяви розглядає в останню чергу.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, нове шахрайство з OLX може витягнути всі гроші з картки - будьте пильними.

Як повідомляв портал Знай.ua, українці виявили нову схему шахрайства на OLX, працює ціла команда: "Вам платіж, підтверджуєте?"

Також Знай.ua писав, не спокушайтеся на низьку ціну: як "розводять" в інтернеті довірливих українців.