Українців попередили, що шахраї роздобули бази даних з номерами мобільних телефонів і розсилають їм повідомлення з обіцянкою великого виграшу. Але для цього потрібно всього лише купити товар, а краще кілька, пише Obozrevatel.

Читайте Знай в Google News!

Подібні СМС-ки експерти радять ігнорувати. Товар вам і справді ймовірно надішлють, але разом з ним привітання і новий каталог. Мовляв, ви пройшли перший етап і стали його переможцем, але щоб взяти участь у другому раунді, потрібно зробити замовлення ще на 3-5 товарів (або невизначену кількість, але на мінімальну суму).

Телефонні шахраї - частіше попадаються пенсіонери, скріншот
Телефонні шахраї - частіше попадаються пенсіонери, скріншот

"Наша конкурсна комісія обрала вас серед безлічі претендентів. Сума в 350 тис. грн вже переведена на рахунок, вам варто всього лише підтвердити свої дані учасника і для цього зробити покупку товарів компанії Imageclub на рекомендовану суму від 315 грн", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

За схемою такого штибу хитрорукі шахраї працюють вже не один рік, але раніше це не було так масово. Шахраї переключилися на інші-більш сучасні канали комунікації-мобільні телефони.

Шахрайство, скріншот: Youtube
Шахрайство, скріншот: Youtube

Юристи кажуть, що якщо мова йде про дрібний обман, то поліція подібні заяви розглядає в останню чергу.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, нове шахрайство з OLX може витягнути всі гроші з картки - будьте пильними.

Як повідомляв портал Знай.ua, українці виявили нову схему шахрайства на OLX, працює ціла команда: "Вам платіж, підтверджуєте?"

Також Знай.ua писав, не спокушайтеся на низьку ціну: як "розводять" в інтернеті довірливих українців.