Пандемія коронавірусної інфекції та навчання в умовах карантину — не єдина проблема для багатьох українських сімей. Велика кількість сімей живуть буквально за межею бідності. Часто грошей не вистачає навіть на найнеобхідніше, не кажучи вже про те, щоб зібрати дитину до школи.

Читайте Знай в Google News!

Також є проблеми, під час повернення до дистанційного навчання, тисячі дітей не зможуть приєднатися до онлайн-уроків через відсутність необхідної техніки. Навіть звичайний ПК для багатьох - розкіш. Власне, часто дітям потрібно все - від ручки до взуття. Про це пише видання "Українська правда".

Школа, скріншот: YouTube
Школа, скріншот: YouTube

Для багатьох дітей шкільний рюкзак - розкіш

Популярні новини зараз
Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень
Показати ще

Кількість сімей, які потребують допомоги в умовах карантину, значно збільшилася. Це підтверджує благодійна організація " СОС Дитячі Містечка", яка і займається такими сім'ями.

Всього під супроводом організації 584 сім'ї та 1200 дітей, які перебувають у кризі та проживають у Київській та Луганській областях. 449 дітей з прийомних і вразливих сімей, якими займається організація, не мають базових канцелярського приладдя, 292 дитини пішли в школу без рюкзаків.

Не всім по кишені викласти суму в 1000 гривень — саме стільки коштує закупити ручки, зошити, фарби, папки, а також простенький рюкзак. Вартість вживаного ноутбука для онлайн занять стартує від 2500 грн. У благодійній організації зазначають, що будуть раді прийняти в подарунок ноутбуки для дітей, які цього потребують.

Також для допомоги школярам із сімей, якими опікується "СОС Дитячі Містечка", ініційовано збір коштів для придбання канцелярського приладдя та шкільних рюкзаків. Долучитися до ініціативи "Рюкзак добра" та підтримати перед навчальним роком родини можна через сайт організації.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, страховий стаж в Україні: що потрібно знати всім бажаючим вийти на пенсію.

Як повідомляв Знай.uа, Маріїнський палац відкрили для українців, Зеленська провела першу екскурсію резиденцією президента.

Знай.uа писав, автобус з охороною, басейн і тенісний корт: в яких школах навчаються діти зірок і скільки це коштує.