Влітку 2020 року жителі Білорусі змогли переконатися, що свобода слова і свобода вибору – розкіш, яка доступна не всім. Люди вийшли на мирні мітинги після того, як підсумок президентських перегонів перевернув країну з ніг на голову і всі побачили справжнє обличчя диктатора Олександра Лукашенка.

Читайте Знай в Google News!

Залишатися аполітичними не змогли навіть робітники та студенти. А ті ведучі і працівники ЗМІ, які не змогли мовити голосом цензури і виживати в таких умовах, залишилися без роботи.

Тетяна Бородкіна стала першою білоруською ведучою, яка була змушена покинути країну. Зараз вона з родиною перебуває в Україні. При цьому, останнім часом Бородкіна з дітьми вела всього лише кулінарну рубрику на СТВ, але саме їй почали надходити погрози.

"Слово" вибори " взагалі не можна говорити вголос, навіть доярку за це звільнять, що говорити про журналістів! Країна просякнута цензурою, і так вийшло, що я - одна з перших журналістів, хто висловився щодо виборів і насильства, що відбувається, - каже Тетяна. - І зробила це за 10 хвилин до того, як відключили інтернет. В результаті мій пост став поширюватися".

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Дмитро Кохно, фото: Соцмережі
Дмитро Кохно, фото: Соцмережі

Дмитра Кохно вважають одним з найпопулярніших ведучих Білорусі - близько п'яти років він веде програму "Удача на додачу" на ОНТ, святкові ефіри, а також "пісню року" і "Міс Білорусь". Однак все закрили після червневого посту із закликом припинити насильство над мирними людьми.

"Людей, що стояли в черзі, били і заштовхували в автозаки, - згадує Кохно. - Вони злякалися і стали розбігатися: особливо важко було бачити, як Сива бабуся, ледве перебираючи ногами, намагалася втекти. Таке сталося вперше, всі були в жаху. Я зробив пост, в якому написав, що так не можна, насильства бути не повинно. На наступний день мені знайомий надіслав повідомлення: по рекламних агентствах зробили розсилку про неблагонадійних ведучих. І я в цьому списку".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, американські винищувачі з ядерними бомбами зависли над Білоруссю - Лукашенко взявся за автомат.

Як повідомляв Знай. ua, білоруси готують наймасштабніший протест в історії.

Також Знай. ua писав, що масові акції тривають у Білорусі, протестувальники підійшли до резиденції Лукашенка