Керівник Національної експертної групи з інфекційного контролю, а також інфекціоніст, Андрій Александрін вважає, що навчальні заклади будуть закриті по всій Україні вже в кінці вересня, так як ситуація з коронавірусом буде погіршуватися щомісяця. Про це повiдомляє "Главком".

Читайте Знай в Google News!

Він розповів про те, що діти є одними з головних розповсюджувачів гострої респіраторної вірусної інфекції, включаючи COVID-19. Вони можуть бути носіями і заразити своїх батьків і літніх родичів.

"Я впевнений, ситуація буде такою: 1 вересня діти пішли в школу, в кінці вересня всі школи закриються", – заявив він. Українці втомилися від карантину і" розслабилися", не довіряючи центральній владі. До того ж, лікар заявив, що зараз часто відбуваються внутрішньоколективні спалахи захворювання після того, як одна людина приходить на роботу, всіх заражає і лише через кілька днів отримує лабораторне підтвердження зараження коронавірусом.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Я не хочу лякати, просто як інфекціоніст розумію: в кінці жовтня – на початку листопада ми отримаємо точно таку ситуацію, яка була навесні в Італії або Іспанії", — заявив Андрій Александрін. При цьому в лікарні будуть звозитися безліч хворих і медичним працівникам належить вибирати з декількох лише одного, у кого шанси на одужання досить високі, і лікувати його.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, скандальну Фаріон судять за мову, львів'яни прийшли під стіни: "образила!"

Як повідомляв "Знай.ua", вибух на фабриці: пекельна пожежа охопила триповерхове приміщення, скільки жертв і постраждалих.

Знай.ua писав, дикий сервіс в таксі, навчання на карантині і рідкісна аномалія на українському курорті-головне за суботу, 5 вересня.