За роки незалежності в Україні кількість дитячого населення зменшилася на 40%.

З 2014 року кожна 5-та дитина народжується поза шлюбом, а протягом року 10 тисяч малюків отримали статус дитини, позбавленої батьківського піклування, або сироти.

Про це повідомив генеральний директор директорату розвитку соціальних послуг і захисту прав дітей Мінсоцполітики Руслан Колбаса під час брифінгу.

За його словами, ситуація в країні прирікає багатьох дітей на життя в складних обставинах, збільшується кількість розлучень, а разом з цим і кількість сиріт та дітей, позбавлених батьківської опіки.

"Останнім часом, ситуація, яка відбувається в країні, вона підштовхує до того, що збільшується кількість дітей в складних життєвих обставинах. Частина залежності, у нас на 40% зменшилася взагалі кількість дитячого населення. У нас зменшується відсоток шлюбності, збільшується відсоток розлучень на тисячу населення, у нас зменшується загальна кількість народжуваності дітей ", - відзначає він.

За його словами, тільки за останні 5 років кількість народжених дітей з 465 тисяч зменшилася до 330 тисяч.

"Це все говорить про те, що є певні проблеми з сім'ями і ризик складних життєвих обставин, він збільшується в рази. З 2014 року кожна 5-та дитина народжується поза шлюбом. 10 тисяч дітей отримали статус дитини, позбавленої батьківського піклування, або сирітства за рік. Понад 386 тис. дітей в складних життєвих обставинах ", - додав Ковбаса.

До слова, у своїй скандальній заяві глава парламентського комітету з питань соцполітики Третьякова назвала "неякісними" дітей, батьки яких потребують соціальної допомоги. За її словами, такі "діти дуже низької якості" пізніше також "сядуть на голову держави"

А мати одиначка, яка народила малюка поза шлюбом, потребуватиме соціальної допомоги, як потребуватимуть її і діти-сироти. За логікою Третьякової, такі діти також "неякісні".

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "служниця народу″ заявила, що безробітні народжують дітей дуже "низької якості".

Як повідомляв портал Знай.ua, у Києві з початку 2020 року різко скоротилася народжуваність. Відповідні дані оприлюднили в Головному управлінні статистики по столиці.

Також Знай.ua писав, у Львівській області за останній рік, зменшилася загальна кількість дітей