У 2015 році Європу сколихнув скандал через махінації з даними про токсичність дизельних автомобілів концерну Volkswagen. Після цього в ЄС посилили норми вихлопних газів, а в Україну за цінами на третину нижче ринкових завезли цілі партії автомобілів, що не вписувалися в нові стандарти.

Читайте Знай в Google News!

Як повідомляє сайт AUTO-Consulting, ця ситуація цілком може повторитися.

В Євросоюзі з 1 вересня ввели низку нових правил, які і стали причиною, чому автомобілі поїдуть в Україну. У відповідність з ними Єврокомісія отримала право відкликати як транспортні засоби, що порушують норми ЄС про шкідливі викиди, так і сертифікати їх придатності до експлуатації.

Виконавча влада ЄС тепер перевірятиме авто на відповідність нормам шкідливих викидів у всіх 27 країнах Євросоюзу. А автовиробникам таких автівок "вліплять" штрафи у розмірі 30 000 євро за кожен "брудний" транспортний засіб.

Автомоблі LADA, фото: drom.ru
Автомоблі LADA, фото: drom.ru

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Для перевірок транспортних засобів на відповідність нормам шкідливих викидів Комісія ЄС вже інвестувала 7 мільйонів євро в дві випробувальні лабораторії. У них будуть перевіряти всі підозрілі існуючі автомобілі, а також нові моделі. У країнах-членах ЄС підозрілі транспортні засоби стануть перевіряти прямо на дорогах.

Ті "брудні" автомобілі, які відкличуть або заборонять до експлуатації на території ЄС, швидше за все, за вже відпрацьованою схемою потраплять в Україну. Адже у нас норми шкідливих викидів порівняно з країнами ЄС можна назвати щадними.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українцям показали нелегальну схему розмитнення євроблях: обережно "двійники" атакують.

Як повідомляв Знай.ua, МВС збирається ускладнити життя імпортерів

Також Знай.ua писав, що "євробляхи" перетворюються на привидів, куди поділися нерозмитнені авто, і до чого готуватися власникам.