Осінній призов розпочнеться в Україні з 1 жовтня і закінчиться 31 грудня. Інформації про перенесення призову через коронавірус наразі немає.

З 1 жовтня 2020 року в Україні стартує осінній призов на службу в армію. Він закінчиться 31 грудня. Відзначається, що коронавірус не стане перешкодою для служби молодих людей в лавах української армії. Призову підлягають хлопці від 18-27 років, які не мають підстав для відстрочки або звільнення від армії (здобуття освіти, стан здоров'я та інше).

Ті, хто не отримував вищої освіти, будуть служити 18 місяців. Ті, хто має ступінь спеціаліста / магістра - 12 місяців.

До слова, в Генштабі анонсували скорочення призовників і поліпшення контрактної армії.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

За останньою інформацією, з початку 2020 року до армії приєдналися 25 тисяч контрактників (з них понад дві тисячі офіцерів).

"Це дає можливість поставити питання про зменшення чисельності громадян України, що підлягають призову на строкову військову службу в жовтні — грудні цього року", — заявили в Генштабі.

Військовослужбовці строкової служби не залучаються до участі в операції Об'єднаних сил на Донбасі.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як відбувалася призовна кампанія в умовах пандемії та вступу до ЗВО

Як повідомляв портал Знай.ua, на Львівщині судять призовника, який ухилився від служби у ЗСУ.

Також Знай.ua писав, як абітурієнтам отримати відстрочку від армії